Thorben Vermeulen
Thorben.jpg

Ik ben Thorben Vermeulen, 18 jaar en mijn nestje is gevestigd in Heule. Ik bevind me in mijn 1e jaar Bachelor Sociaal Werk en dit volg ik in de Katho Kortrijk. Ik volgde in het secundair onderwijs vanaf het 3e jaar de richting STW. Deze richting gaf de aanstoot tot het volgen van een richting die zich vooral richt op het sociale. In mijn vrije tijd ben ik dan ook een sociaal persoon, tegen onbekenden praten is voor mij geen moeilijke opdracht. Echte ervaring heb ik nog niet omtrent jeugdwerk, voorkennis heb ik dan weer wel over dit thema. Als voorbeeld kan ik geven dat mijn eindwerk in mijn laatste jaar STW over jeugdcriminaliteit ging.

Dit project is een goede voorbereiding op wat ik later zou willen uitvoeren als job. Ik zou graag werken met jongeren, op deze moment ligt mijn voorkeur nog bij probleemjongeren. Dit project kan mijn keuze voor mijn latere job versterken of me juist op volledig andere idee├źn brengen. De groep die samen met mezelf dit project in goede banen zal leiden ligt me wel. We kunnen makkelijk met elkaar overweg en dit zorgt wel voor een goede samenwerking en een uitstekende motivatie.

''Zoals de Oost-Duitsers de oorlog vergeten, houden de Britse kerkhoven en de Last Post tot op heden vast aan de oorlog-al is ook dat selectief. Ze herinneren, maar ze vergeten ook. Ze beleren, maar ze negeren ook. Het ene monument wordt overspoeld, een ander verkommert."(Wydooghe,2012)

Wydooghe, B. (10 november 2012). Van de Last Post naar de Lost Past. De standaard
klik hier voor de volledige tekst