Justine Pollet
291849_2338888445645_264619776_n.jpg

Ik ben Justine Pollet, 18 jaar & ik woon in Roeselare. Ik volg de richting Sociaal werk aan het Katho te Kortrijk (departement Ipsoc ).
In het secundair volgde ik de richting STW, dit was dan ook de aanleiding voor deze studiekeuze. Ik was altijd al ge├»ntresseerd waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen. En hoe je hen kon helpen, motiveren,…
Voor het vak sociale vaardigheden moesten we uit een aantal projecten kiezen. Mijn keuze was snel gemaakt, ik koos voor de tienerwerking in Zwevegem.

Alles wat met tieners te maken heeft boeit mij enorm. Ik vind het belangrijk om hen te kunnen motiveren om zich met andere dingen bezig te houden dan langs de straat te 'hangen'. Ze hebben zoveel vrije tijd en moeten die dan ook zinvol invullen. Dit is dan ook de belangrijkste taak van onze tienerwerking.

"Zoals de Oost-Duitsers de oorlog vergeten, houden de Britse kerkhoven en de Last Post tot op heden van aan de oorlog - al is ook dat selectief. Ze herinneren, maar ze vergeten ook. Ze beleren, maar ze negeren ook. Het ene document wordt overspoeld, een ander verkommert". (Wydooghe,2012, p.)

Wydooghe, B. (10 november 2012). Van de Last Post naar de Lost Past. De standaard. Geraadpleegd via http://www.destandaard.be
klik hier voor volledige tekst.