Inez Hovaere
307995_10150281310049223_643560_n.jpg

Ik ben Inez Hovaere, een 18-jarige student bachelor Sociaal Werk aan de Katho, departement Ipsoc. In het middelbaar volgde ik al sociale technische wetenschappen. En na gesprekken te hebben met studenten sociaal werk besloot ik deze richting te kiezen. Omdat ik zo inzicht krijg in de problemen die er leven en er samen met anderen een oplossing probeer voor te zoeken.

We moesten kiezen tussen enkele projecten. Mijn voorkeur ging uit naar het project om een tienerwerking op te starten in Zwevegem. Zelf ben ik actief op het speelplein in Moorslede. Waar ik vooral actief ben bij de kleuters. Maar tieners en jongeren blijven mij ook steeds boeien en later zou ik daar dan ook graag mee werken. Dus dit bleek een goeie instap te zijn.

"Zoals de Oost-Duiters de oorlog vergeten, houden de Britse kerkhoven en de Last post tot op heden vast aan de oorlog- als is ook dat selctief. Ze herinneren, maar vergeten ze ook. Ze beleren, maar ze negeren ook. Het ene momument wordt overspoeld, een ander verkommerd"(Wydooghe, 2012)

Wydooghe, B. (10 november 2012). Van de Last Post naar de Lost Past. De standaard. Geraadpleegd via http://www.destandaard.be
klik hier voor volledige tekst