Annelies Van Damme
2mxgxo9.jpg


Ik ben Annelies Van Damme en ben 19 jaar. Ik woon in Aarschot, een stadje dicht bij Leuven in Vlaams-Brabant. Ik heb ervoor gekozen om Sociaal Werk te studeren aan de Katholieke hogeschool van West-Vlaanderen, niet om ver van huis te zijn, maar omdat ik me ook thuis voel hier.
Ik kom ook uit de richting Sociale en Technische Wetenschappen, hoewel deze richting niet aan de basis ligt voor mijn keuze nu. De sociale wetenschappen interesseerde me wel, maar ik had het gevoel nutteloos te zijn. Ik dacht er dus niet meteen aan om in het sociale werk terecht te komen.
Sociaal werk boeit me nu echter enorm, het is een wisselwerking tussen personen, je leert veel door en tegelijk over andere mensen. Ik wil mensen kunnen inspireren terwijl ik zelf zoveel bijleer dankzij andere personen.

Dit project, het opstarten van een nieuwe tienerwerking, is voor mij een heel interessante uitdaging. Niets is zo simpel als het lijkt, maar de motivatie om mensen aan te sporen en iets te kunnen betekenen voor hen is meer dan 100 procent. De groep die dit project in handen heeft gekregen is er eentje die sterk genoeg is om haar doel en de jongeren te bereiken.
Ik heb nu eindelijk het gevoel iets nuttigs te kunnen doen en samen met mensen hopelijk ├ęcht iets op te kunnen bouwen.